- Jesteś tutaj:
-
Start
-
Przewody doktorskie
-
Postępowania doktorskie
-
Przewody doktorskie
- Postępowania doktorskie
Postępowania doktorskie
2023-04-28
OGŁOSZENIE O OBRONIE:
W dniu 25.05.2023 roku o godz. 11:00 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Beaty Łaszkiewicz.
na temat:
„Wpływ wybranych szczepów bakterii kwasu mlekowego na jakość mikrobiologiczną mięsa drobiowego oddzielonego mechanicznie i wytworzonych z jego udziałem produktów”
Dziedzina Nauki: Nauki Rolnicze
Dyscyplina naukowa: Technologia Żywności i Żywienia
Promotor: prof. dr hab. inż. Danuta Kołożyn-Krajewska
Promotor pomocniczy: dr inż. Piotr Szymański
Recenzenci:
- Prof. dr hab. inż. Katarzyna Śliżewska – Politechnika Łódzka, Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
- Dr hab. inż. Małgorzata Karwowska, prof. UP – Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Zakład Technologii Mięsa i Zarządzania Jakością
Rozprawa doktorska znajduje się do wglądu w Bibliotece IBPRS-PIB w Warszawie, ul Rakowiecka 36.
Rozprawę doktorską oraz jej streszczenie zamieszczono na stronie internetowej BIP Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie.
- Streszczenie pracy doktorskiej
- Rozprawa doktorska mgr inż. Beaty Łaszewskiej
- Recenzja 1 – prof. dr hab. Katarzyna Śliżewska
- Recenzja 2 – dr hab. inż. Małgorzata Karwowska
- Ogłoszenie o obronie
- Uchwała Komisji
2023-02-13
OGŁOSZENIE O OBRONIE:
W dniu 23.03.2023 roku o godz. 11:00 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Joanny Bucka-Kolendo.
na temat:
„Wpływ wysokiego ciśnienia jako czynnika stresowego, na zmiany zachodzące w polimorfizmie genetycznym i proteomie bakterii fermentacji mlekowej”
Dziedzina Nauki: Nauki Rolnicze
Dyscyplina naukowa: Technologia Żywności i Żywienia
Promotor: dr hab. inż. Barbara Sokołowska, prof. IBPRS - Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy w Warszawie
Recenzenci:
- Prof. dr hab. Waldemar Gustaw - Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
- Dr hab. Marcin Schmidt - Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
Rozprawa doktorska znajduje się do wglądu w Bibliotece IBPRS-PIB w Warszawie, ul Rakowiecka 36.
Rozprawę doktorską oraz jej streszczenie zamieszczono na stronie internetowej BIP Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie.
- Streszczenie pracy doktorskiej
- Rozprawa doktorska Pani mgr inż. Joanny Bucka-Kolendo
- Recenzja 1 – Prof. dr hab. Waldemar Gustaw
- Recenzja 2 – Dr hab. Marcin Schmidt
- Ogłoszenie o obronie
2022-08-05
Ogłoszenie o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr inż. Justyna Szczepańskiej
W dniu 09.09.2022 roku o godz. 12:30 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Justyna Szczepańskiej
na temat:
„Wpływ wysokiego ciśnienia hydrostatycznego i homogenizacji wysokociśnieniowej na jakość soków naturalnie mętnych”
Dziedzina Nauki: Nauki Rolnicze
Dyscyplina naukowa: Technologia Żywności i Żywienia
Promotor: dr hab. inż. Krystian Marszałek, prof. IBPRS
Recenzenci:
1. Prof. dr hab. inż. Wioletta Błaszczak - Zakład Chemicznych i Fizycznych Właściwości Żywności, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności-PAN w Olsztynie,
2. Prof. dr hab. inż. Jan Oszmiański - Katedra Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Rozprawa doktorska znajduje się do wglądu w Bibliotece IBPRS-PIB w Warszawie, ul Rakowiecka 36.
Streszczenie rozprawy doktorskiej zamieszczono na stronie internetowej BIP Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie.
1. Streszczenie pracy doktorskiej
2. Recenzja 1 – prof. dr hab. Wioletta Błaszczak
3. Recenzja 2 – prof. dr hab. Jan Oszmianski
4. Uchwała Komisji
5. Uchwała Komisji - Wyróżnienie
2021-09-09
Ogłoszenie o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr inż. Barbary Noszka
W dniu 14.10.2021 roku o godz. 9:30 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Barbary Noszka
na temat:
Zastosowanie wybranych tłuszczów egzotycznych w produktach typu emulsji W/O o podwyższonej wartości żywieniowej
Dziedzina Nauki: Dziedzina Nauk Rolniczych
Dyscyplina naukowa: Technologia Żywności i Żywienia
Promotor: dr hab. inż. Stanisław Ptasznik, prof. IBPRS
Recenzenci:
1. Prof. dr hab. inż. Józef Korczak – profesor emerytowany, Katedra Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
2. Prof. dr hab. inż. Agnieszka Kita – Katedra Technologii Rolnej i Przechowalnictwa, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
Rozprawa doktorska znajduje się do wglądu w Bibliotece IBPRS-PIB w Warszawie, ul Rakowiecka 36.
1. Streszczenie pracy doktorskiej
2. Recenzja 1 – prof. dr hab. Józef Korczak
3. Recenzja 2 – dr hab. Agnieszka Kita
4. Uchwała Komisji
2020-11-12
Ogłoszenie o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr inż. Sylwii Moniki Stępniewskiej
W dniu 17.12.2020 roku o godz. 10.00 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Sylwii Moniki Stępniewskiej
na temat:
Studia nad wartością wypiekową mąki żytniej z krajowych młynów przemysłowych ze szczególnym uwzględnieniem roli polisacharydów
Dziedzina Nauki: Dziedzina Nauk Rolniczych
Dyscyplina naukowa: Technologia Żywności i Żywienia
Promotor: dr hab. inż. Grażyna Cacak-Pietrzak, Instytut Nauk o Żywności, Katedra Technologii i Oceny Żywności, SGGW w Warszawie
Promotor pomocniczy: dr inż. Anna Szafrańska, Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie
Recenzenci:
1. dr hab. inż. Anna Czubaszek, prof. UP, Katedra Technologii Fermentacji i Zbóż, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
2. dr hab. inż. Renata Różyło, prof. UP, Katedra Inżynierii i Maszyn Spożywczych, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Rozprawa doktorska znajduje się do wglądu w Bibliotece IBPRS w Warszawie, ul Rakowiecka 36.
Streszczenie rozprawy doktorskiej zamieszczono na stronie internetowej BIP Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie.
1. Streszczenie pracy doktorskiej
2. Recenzja 1 – dr hab. inż. Anna Czubaszek
3. Recenzja 2 – dr hab. inż. Renata Różyło
4. Uchwała Komisji
5. Uchwała Komisji – Wyróżnienie
2020-11-12
Ogłoszenie o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr Zuzanny Małyszek
W dniu 17.12.2020 roku o godz. 12.00 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr Zuzanny Małyszek
na temat:
Wpływ struktury molekularnej spożywczych skrobi modyfikowanych chemicznie na oddziaływania biopolimer-woda
Dziedzina Nauki: Dziedzina Nauk Rolniczych
Dyscyplina naukowa: Technologia Żywności i Żywienia
Promotor: dr hab. Hanna Maria Baranowska prof. UPP, Katedra Fizyki i Biofizyki, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Promotor pomocniczy: dr hab. inż. Joanna Le Thanh-Blicharz, Zakład Koncentratów Spożywczych i Produktów Skrobiowych, Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie
Recenzenci:
1. prof. dr hab. inż. Marek Sikora, Wydział Technologii Żywności, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
2. dr hab. inż. Małgorzata Kowalska, prof. UTH, Wydział Inżynierii Chemicznej i Towaroznawstwa, Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny w Radomiu
Rozprawa doktorska znajduje się do wglądu w Bibliotece IBPRS w Warszawie, ul Rakowiecka 36.
Streszczenie rozprawy doktorskiej zamieszczono na stronie internetowej BIP Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie.
1. Streszczenie pracy doktorskiej
2. Recenzja 1 – dr hab. inż. Małgorzata Kowalska
3. Recenzja 2 – prof. dr hab. inż. Marek Sikora
4. Uchwała Komisji
-
Utworzone:czwartek, 16 marzec 2023
-
Utworzone przez:Marcin Sokołowski
-
Zmodyfikowane:piątek, 28 kwiecień 2023
-
Zmodyfikował(a):Marcin Sokołowski
-
Wersja:3
-
Liczba wyświetleń:401