- Jesteś tutaj:
- Start
- Przewody doktorskie
- Postępowania doktorskie
Postępowania doktorskie
Uchwała nr X/40/2022 Rady Naukowej IBPRS-PIB z dnia 30.12.2023 r.
w sprawie sposobu postępowania w sprawie nadania stopnia doktora
2024-11-15
OGŁOSZENIE O OBRONIE
Ogłoszenie Rady Naukowej Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr inż. Bartłomieja Ruda.
W dniu 17.12.2024 roku o godz. 11:00 w Auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Bartłomieja Ruda na temat:
„Wpływ optymalizacji procesu wędzenia tradycyjnego na poziom WWA oraz jakość sensoryczną i mikrobiologiczną produktu mięsnego”
Dziedzina Nauki: dziedzina nauk rolniczych
Dyscyplina naukowa: technologia żywności i żywienia
Promotor: prof. dr hab. inż. Zbigniew Dolatowski
Promotor pomocniczy: dr inż. Piotr Szymański, IBPRS-PIB
Recenzenci:
Prof. dr hab. Mirosław Słowiński – SGGW w Warszawie, Instytut Nauk o Żywności
Prof. dr hab. Krzysztof Kwiatek – Instytut Weterynaryjny PIB w Puławach
Streszczenie rozprawy doktorskiej oraz rozprawa doktorska znajdują się do wglądu w Bibliotece IBPRS-PIB w Warszawie, ul Rakowiecka 36 oraz na stronie internetowej Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie
- Streszczenie rozprawy doktorskiej mgr inż. Bartłomieja Ruda
- Rozprawa doktorska mgr inż. Bartłomieja Ruda
- Recenzja nr 1 - prof. dr hab. Krzysztof Kwiatek
- Recenzja nr 2 - prof. dr hab. Mirosław Słowiński
- Ogłoszenie o obronie
2024-02-14
OGŁOSZENIE O OBRONIE
Ogłoszenie Rady Naukowej Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie o obronie rozprawy doktorskiej mgr inż. Michała Wójcickiego.
W dniu 15.03.2024 roku o godz. 11:30 w Auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna obrona rozprawy doktorskiej mgr inż. Michała Wójcickiego na temat:
„Wykorzystanie potencjału bakteriofagów w biokontroli wybranych bakterii z rzędu Enterobacterales występujących w łańcuchu żywnościowym”
Dziedzina Nauki: dziedzina nauk rolniczych
Dyscyplina naukowa: technologia żywności i żywienia
Promotorzy: dr hab. Edyta Juszczuk-Kubiak, prof. IBPRS–PIB
dr hab. inż. Barbara Sokołowska, prof. IBPRS–PIB
Recenzenci:
dr hab. Anna Bzducha-Wróbel - SGGW w Warszawie, Instytut Nauk o Żywności - Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
dr hab. Ewa Jończyk-Matysiak – Instytut Immunologii i Terapii Doświadczalnej im. Ludwika Hirszfelda Polskiej Akademii Nauk, Zakład Terapii Fagowej, Laboratorium Bakteriofagowe
dr hab. Marcin Schmidt - Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
Streszczenie rozprawy doktorskiej oraz rozprawa doktorska znajdują się do wglądu w Bibliotece IBPRS-PIB w Warszawie, ul Rakowiecka 36 oraz na stronie internetowej Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie.
- Streszczenie rozprawy doktorskiej mgr inż. Michała Wójcickiego
- Rozprawa doktorska mgr inż. Michała Wójcickiego
- Recenzja nr 1 - dr hab. Jończyk-Matysiak Ewa
- Recenzja nr 2 - dr hab. inż. Bzducha-Wróbel Anna
- Recenzja nr 3 - dr hab. Marcin Schmidt
- Ogłoszenie o obronie
- Uchwała Rady Naukowej IBPRS-PIB - nadanie stopnia
- Uchwała Rady Naukowej IBPRS-PIB - wyróżnienie rozprawy
2024-01-18
OGŁOSZENIE O OBRONIE
Ogłoszenie Rady Naukowej Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr inż. Olgi Świder.
W dniu 19.02.2024 roku o godz. 11:00 w Auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna obrona rozprawy doktorskiej mgr inż. Olgi Świder
na temat:
„Wpływ modyfikacji mikrobioty na obecność amin biogennych w fermentowanej żywności”
Dziedzina Nauki: dziedzina nauk rolniczych
Dyscyplina naukowa: technologia żywności i żywienia
Promotor: Dr hab. inż. Marek Roszko, prof. IBPRS-PIB
Recenzenci:
dr hab. Anna Bzducha-Wróbel - SGGW w Warszawie, Instytut Nauk o Żywności - Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
prof. dr hab. Henryk Jeleń - Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
prof. dr hab. Barbara Wróblewska - Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk, Zakład Immunologii i Mikrobiologii Żywności
Streszczenie rozprawy doktorskiej oraz rozprawa doktorska znajdują się do wglądu w Bibliotece IBPRS-PIB w Warszawie, ul Rakowiecka 36 oraz na stronie internetowej Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie.
- Streszczenie pracy doktorskiej
- Rozprawa doktorska mgr inż. Olgi Świder
- Recenzja nr 1 - dr hab. inż. Anna Bzducha-Wróbel
- Recenzja nr 2 - prof. dr hab. Henryk Jeleń
- Recenzja nr 3 - prof. dr hab. Barbara Wróblewska
- Ogłoszenie o obronie
- Uchwała Rady Naukowej IBPRS-PIB - przyjęcie
- Uchwała Rady Naukowej IBPRS-PIB - nadanie stopnia
- Uchwała Rady Naukowej IBPRS-PIB - wyróżnienie rozprawy
2023-11-16
OGŁOSZENIE O OBRONIE
W dniu 14.12.2023 roku o godz. 11:00 w Auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Justyny Nasiłowskiej
na temat:
„Stan fizjologiczny wybranych patogenów w sokach z warzyw korzeniowych po procesie utrwalania wysokim ciśnieniem”
Dziedzina Nauki: dziedzina nauk rolniczych
Dyscyplina naukowa: technologia żywności i żywienia
- Promotor: Dr hab. inż., Barbara Sokołowska, IBPRS-PIB
- Promotor pomocniczy: Dr inż. Wioleta Chajęcka-Wierzchowska, UWM w Olsztynie
Recenzenci:
Prof. dr hab. inż. Dorota Maria Kręgiel - Katedra Biotechnologii Środowiskowej, Politechnika Łódzka
Dr hab. inż. Edyta Malinowska-Pańczyk - Katedra Chemii, Technologii i Biotechnologii Żywności, Politechnika Gdańska
Streszczenie rozprawy doktorskiej oraz rozprawa doktorska znajdują się do wglądu w Bibliotece IBPRS-PIB w Warszawie, ul Rakowiecka 36 oraz na stronie internetowej Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie
- Streszczenie pracy doktorskiej
- Rozprawa doktorska mgr inż. Justyny Nasiłowskiej
- Recenzja 1_prof. dr hab. inż. Dorota Maria Kręgiel
- Recenzja 2_dr hab. inż. Edyta Malinowska-Pańczyk
- Ogłoszenie o obronie
- Uchwała Rady Naukowej IBPRS-PIB - nadanie stopnia
2023-10-20
OGŁOSZENIE O OBRONIE
W dniu 21.11.2023 roku o godz. 11:00 w Auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Urszuli Trych
na temat:
„Wpływ wysokich ciśnień na biodostępność antyoksydantów owoców i warzyw”
Dziedzina Nauki: dziedzina nauk rolniczych
Dyscyplina naukowa: technologia żywności i żywienia
Promotor: Dr hab. inż. Krystian Marszałek, prof. IBPRS-PIB
Promotor pomocniczy: Dr inż. Magdalena Buniowska-Olejnik
Recenzenci:
- Prof. dr hab. inż. Aneta Wojdyło - Katedra Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
- Dr hab. Joanna Kobus-Cisowska, prof. UPP - Katedra Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Rozprawa doktorska znajduje się do wglądu w Bibliotece IBPRS-PIB w Warszawie, ul Rakowiecka 36.
Rozprawę doktorską oraz jej streszczenie zamieszczono na stronie internetowej BIP Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie.
- Streszczenie pracy doktorskiej
- Rozprawa doktorska mgr inż Urszuli Trych
- Recenzja 1 - Prof. dr hab. inż. Aneta Wojdyło
- Recenzja 2 - Dr hab. Joanna Kobus-Cisowska, prof. UPP
- Ogłoszenie o obronie
- Uchwała Rady Naukowej IBPRS-PIB - nadanie stopnia
- Uchwała Rady Naukowej IBPRS-PIB - wyróżnienie rozprawy
2023-04-28
OGŁOSZENIE O OBRONIE:
W dniu 25.05.2023 roku o godz. 11:00 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Beaty Łaszkiewicz.
na temat:
„Wpływ wybranych szczepów bakterii kwasu mlekowego na jakość mikrobiologiczną mięsa drobiowego oddzielonego mechanicznie i wytworzonych z jego udziałem produktów”
Dziedzina Nauki: Nauki Rolnicze
Dyscyplina naukowa: Technologia Żywności i Żywienia
Promotor: prof. dr hab. inż. Danuta Kołożyn-Krajewska
Promotor pomocniczy: dr inż. Piotr Szymański
Recenzenci:
- Prof. dr hab. inż. Katarzyna Śliżewska – Politechnika Łódzka, Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
- Dr hab. inż. Małgorzata Karwowska, prof. UP – Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Zakład Technologii Mięsa i Zarządzania Jakością
Rozprawa doktorska znajduje się do wglądu w Bibliotece IBPRS-PIB w Warszawie, ul Rakowiecka 36.
Rozprawę doktorską oraz jej streszczenie zamieszczono na stronie internetowej BIP Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie.
- Streszczenie pracy doktorskiej
- Rozprawa doktorska mgr inż. Beaty Łaszewskiej
- Recenzja 1 – prof. dr hab. Katarzyna Śliżewska
- Recenzja 2 – dr hab. inż. Małgorzata Karwowska
- Ogłoszenie o obronie
- Uchwała Rady Naukowej IBPRS-PIB - nadanie stopnia
- Uchwała Rady Naukowej IBPRS-PIB - wyróżnienie rozprawy
2023-02-13
OGŁOSZENIE O OBRONIE:
W dniu 23.03.2023 roku o godz. 11:00 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Joanny Bucka-Kolendo.
na temat:
„Wpływ wysokiego ciśnienia jako czynnika stresowego, na zmiany zachodzące w polimorfizmie genetycznym i proteomie bakterii fermentacji mlekowej”
Dziedzina Nauki: Nauki Rolnicze
Dyscyplina naukowa: Technologia Żywności i Żywienia
Promotor: dr hab. inż. Barbara Sokołowska, prof. IBPRS - Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy w Warszawie
Recenzenci:
- Prof. dr hab. Waldemar Gustaw - Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
- Dr hab. Marcin Schmidt - Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
Rozprawa doktorska znajduje się do wglądu w Bibliotece IBPRS-PIB w Warszawie, ul Rakowiecka 36.
Rozprawę doktorską oraz jej streszczenie zamieszczono na stronie internetowej BIP Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie.
- Streszczenie pracy doktorskiej
- Rozprawa doktorska Pani mgr inż. Joanny Bucka-Kolendo
- Recenzja 1 – Prof. dr hab. Waldemar Gustaw
- Recenzja 2 – Dr hab. Marcin Schmidt
- Ogłoszenie o obronie
- Uchwała Rady Naukowej IBPRS-PIB - nadanie stopnia
2022-08-05
Ogłoszenie o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr inż. Justyna Szczepańskiej
W dniu 09.09.2022 roku o godz. 12:30 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Justyna Szczepańskiej
na temat:
„Wpływ wysokiego ciśnienia hydrostatycznego i homogenizacji wysokociśnieniowej na jakość soków naturalnie mętnych”
Dziedzina Nauki: Nauki Rolnicze
Dyscyplina naukowa: Technologia Żywności i Żywienia
Promotor: dr hab. inż. Krystian Marszałek, prof. IBPRS
Recenzenci:
1. Prof. dr hab. inż. Wioletta Błaszczak - Zakład Chemicznych i Fizycznych Właściwości Żywności, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności-PAN w Olsztynie,
2. Prof. dr hab. inż. Jan Oszmiański - Katedra Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Rozprawa doktorska znajduje się do wglądu w Bibliotece IBPRS-PIB w Warszawie, ul Rakowiecka 36.
Streszczenie rozprawy doktorskiej zamieszczono na stronie internetowej BIP Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie.
1. Streszczenie pracy doktorskiej
2. Recenzja 1 – prof. dr hab. Wioletta Błaszczak
3. Recenzja 2 – prof. dr hab. Jan Oszmianski
4. Uchwała Komisji
5. Uchwała Komisji - Wyróżnienie
2021-09-09
Ogłoszenie o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr inż. Barbary Noszka
W dniu 14.10.2021 roku o godz. 9:30 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Barbary Noszka
na temat:
Zastosowanie wybranych tłuszczów egzotycznych w produktach typu emulsji W/O o podwyższonej wartości żywieniowej
Dziedzina Nauki: Dziedzina Nauk Rolniczych
Dyscyplina naukowa: Technologia Żywności i Żywienia
Promotor: dr hab. inż. Stanisław Ptasznik, prof. IBPRS
Recenzenci:
1. Prof. dr hab. inż. Józef Korczak – profesor emerytowany, Katedra Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
2. Prof. dr hab. inż. Agnieszka Kita – Katedra Technologii Rolnej i Przechowalnictwa, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
Rozprawa doktorska znajduje się do wglądu w Bibliotece IBPRS-PIB w Warszawie, ul Rakowiecka 36.
1. Streszczenie pracy doktorskiej
2. Recenzja 1 – prof. dr hab. Józef Korczak
3. Recenzja 2 – dr hab. Agnieszka Kita
4. Uchwała Komisji
2020-11-12
Ogłoszenie o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr inż. Sylwii Moniki Stępniewskiej
W dniu 17.12.2020 roku o godz. 10.00 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Sylwii Moniki Stępniewskiej
na temat:
Studia nad wartością wypiekową mąki żytniej z krajowych młynów przemysłowych ze szczególnym uwzględnieniem roli polisacharydów
Dziedzina Nauki: Dziedzina Nauk Rolniczych
Dyscyplina naukowa: Technologia Żywności i Żywienia
Promotor: dr hab. inż. Grażyna Cacak-Pietrzak, Instytut Nauk o Żywności, Katedra Technologii i Oceny Żywności, SGGW w Warszawie
Promotor pomocniczy: dr inż. Anna Szafrańska, Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie
Recenzenci:
1. dr hab. inż. Anna Czubaszek, prof. UP, Katedra Technologii Fermentacji i Zbóż, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
2. dr hab. inż. Renata Różyło, prof. UP, Katedra Inżynierii i Maszyn Spożywczych, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Rozprawa doktorska znajduje się do wglądu w Bibliotece IBPRS w Warszawie, ul Rakowiecka 36.
Streszczenie rozprawy doktorskiej zamieszczono na stronie internetowej BIP Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie.
1. Streszczenie pracy doktorskiej
2. Recenzja 1 – dr hab. inż. Anna Czubaszek
3. Recenzja 2 – dr hab. inż. Renata Różyło
4. Uchwała Komisji
5. Uchwała Komisji – Wyróżnienie
2020-11-12
Ogłoszenie o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr Zuzanny Małyszek
W dniu 17.12.2020 roku o godz. 12.00 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr Zuzanny Małyszek
na temat:
Wpływ struktury molekularnej spożywczych skrobi modyfikowanych chemicznie na oddziaływania biopolimer-woda
Dziedzina Nauki: Dziedzina Nauk Rolniczych
Dyscyplina naukowa: Technologia Żywności i Żywienia
Promotor: dr hab. Hanna Maria Baranowska prof. UPP, Katedra Fizyki i Biofizyki, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Promotor pomocniczy: dr hab. inż. Joanna Le Thanh-Blicharz, Zakład Koncentratów Spożywczych i Produktów Skrobiowych, Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie
Recenzenci:
1. prof. dr hab. inż. Marek Sikora, Wydział Technologii Żywności, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
2. dr hab. inż. Małgorzata Kowalska, prof. UTH, Wydział Inżynierii Chemicznej i Towaroznawstwa, Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny w Radomiu
Rozprawa doktorska znajduje się do wglądu w Bibliotece IBPRS w Warszawie, ul Rakowiecka 36.
Streszczenie rozprawy doktorskiej zamieszczono na stronie internetowej BIP Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie.
1. Streszczenie pracy doktorskiej
2. Recenzja 1 – dr hab. inż. Małgorzata Kowalska
3. Recenzja 2 – prof. dr hab. inż. Marek Sikora
4. Uchwała Komisji
-
Utworzone:czwartek, 16 marzec 2023
-
Utworzone przez:Marcin Sokołowski
-
Zmodyfikowane:piątek, 15 listopad 2024
-
Zmodyfikował(a):Marcin Sokołowski
-
Wersja:24
-
Liczba wyświetleń:2352