Biuletyn Informacji Publicznej Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy Przeczytaj artykuł "Aleksandra Golonko" opublikowany w naszym biuletynie. https://bip.ibprs.pl Tue, 11 Nov 2025 12:47:33 +0100 <![CDATA[Aleksandra Golonko]]> Ogłoszenie o obronie rozprawy doktorskiej mgr inż. Aleksandry Golonko 

 

Ogłoszenie Rady Naukowej Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr inż. Aleksandry Golonko. 
Tytuł rozprawy doktorskiej: „Wpływ modyfikacji struktury na właściwości fizykochemiczne i biologiczne wybranych naturalnych bioaktywnych związków fenolowych mających znaczenie w żywieniu człowieka”.
W dniu 09.12.2025 r. o godz. 15:00 w Auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna obrona rozprawy doktorskiej mgr inż. Aleksandry Golonko. 
Dziedzina Nauki: dziedzina nauk rolniczych
Dyscyplina naukowa: technologia żywności i żywienia
Promotor: prof. dr hab. inż. Włodzimierz Lewandowski
Promotor pomocniczy: dr inż. Katarzyna Kycia (IBPRS-PIB)
Recenzenci rozprawy (Uchwała RN IBPRS-PIB Nr X/142/2024 z dnia 02.10.2024 r.):
  1. Prof. dr hab. Piotr Koczoń, Instytut Nauk o Żywności, Katedra Chemii, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie,
  2. Prof. dr hab. Mieczysław Obiedziński, pracownik emerytowany
  3. Dr hab. Ewa Lange, prof. SGGW, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. 
Streszczenie rozprawy doktorskiej oraz rozprawa doktorska znajdują się do wglądu w Bibliotece IBPRS-PIB w Warszawie, ul Rakowiecka 36 oraz na stronie internetowej Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie.

 

 

]]>
https://bip.ibprs.pl/doktorat-lub-habilitacja/dh-aleksandra-golonko Wed, 29 Oct 2025 22:15:02 +0100